JClic


A la sessió d'avui, hem analitzat el funcionament del conegut . Personalment és una eina que no se fer servir però tinc refèrencies d'altres companys que m'han afirmat que el seu ús és de gran utilitat.
Aquest programa permet realitzar exercicis dirigits als alumnes perque puguin aprendre amb una certa facilitat. Aquest programa dins les 4 metàfores, el podem situar a l'ordinador com a tutor.
Aquest progrma abans es deia clic, però al moment que es va començar a utilitzar internet es va començar a utilitzar el motor Java que situa la J davant del clic.
Dins d'aquest recurs trobem activitats de les difrentes àrees, i ens permet tenir diferents ritmes de treball dins d'una mateixa aula.
Un cop hem presentat el programa, volem saber com podem fer-lo servir per crear diferents activitats. Primerament hem de crear un projecte i ficar el nom que desitgem. Es guardarà en format zip ja que trobem tots tipus de formats (imatge, so..).

A partir d'aquí haurem de completar informació que servirà d'ajut en cas que el volem penjar a internet. Si només es per nosaltres no cal que fem gaire emfàsi en aquest aspecte.
Per crear les diferents activitats que trobarem dins els projecte, hem d'anar a la pestanya "activitats". Aquí tenim moltes possibilitats per fer-ne diferents, desde relacionar conceptes fins a contadors d'encerts.
El procès de creació d'activitats no és complex, però si volem que sigui acurat haurem de dedicar-li molt temps.



Com a mestre trobo que aquesta eina cada cop serà més utilitzada, perqué la seva diversificació ens permet ajudar als alumnes a aprendre "jugant".

Pels que esteu interessats, podeu instal·lar aquest programa a partir del link que poso a continuació: JCLIC





1 comentario:

  1. El verb "ficar" s'utilitza per dir "posar una cosa dins d'un forat". Per tant, un enllaç en una pàgina web no es pot "ficar"

    ResponderEliminar