ELS BLOCS A L'ESCOLA Anna Pérez

Avui dilluns dia 16 de novembre l’Anna Pérez ens ha explicat una sèrie de conceptes que intentaré plasmar a mesura que han sorgit en la conferència amb diferents punts:
*Neologismes noves paraules que sorgeixen al segle XXI
*Diferencia entre web 1.0
L’Àmbit de penjar informació es reduïa a unes poques persones
web 2.0
*Concepte de web 2.0: Eines que ens permeten crear contingut i compartir-lo
Aquest entorn és en el que ens movem i en relació a l’aplicació de l’àmbit educatiu s’ha de tenir en compte uns aspectes.
Els blocs han tingut la seva evolució.
Ara pot crear contingut pràcticament qualsevol persona.
El fet de crear-la implica la interacció d’altres persones.
Diferents eines com el google maps, videoblogs , gravar veu i pujar-la a Internet
*Explica la seva experiència com a blocaire , allò que va néixer com a personal es va acabar convertint en una forma de que altres persones que llegien la seva informació podien respondre i fins i tot augmentar el ella exposava.
*Continuant amb l’estructura educativa del segle XXI però els nens estan en el segle XXI. Llenguatge tecnològic a partir de messenger, blocs, metroflog.... ampli debat.
*Diferents activitats que van fer els nens, internet com a suport no com a copiar i pegar que és l’ideal que es té ara. Tot depèn com ho plantegen els professors.
*A l’escola es treballa amb alumnes del segle XXI això es pot aprofitar l’internet multimèdia on les possibilitats de comunicar i crear continguts és molt gran.
*Com podem interpretar els blocs per alumnes i professors.
Poden fer preguntes de les feines que han fet durant el dia. Es poden penjar contes i videos fets dels alumnes (entrevistes) que pengen en el seu blog. Galeries penjades. Molta informació i contacte directe amb el món exterior, projectes amb diferents llibres que es comenten a internet.
Blocs col·lectius: per a tirar endavant un tema supervisats pels professors.
*Una altre avantatge és que d’un bloc pots lligar-te a altres. Diferents temes, vídeos de tots tipus.
Subscriure’t als diferents blocs per a trobar la informació més ràpida.


Com a conclusió crec que té molta raó i amb la frase “El fet de poder passar la pilota i que la pilota es faci més gran.” es mostra clarament que internet pot ser una eina de gran utilitat per a tot tipus de persones ja que ens permet buscar informació, intervenir en blocs dels companys, donar la nostra opinió... accions que fan que cada cop sigui més amplia la informació que hi ha a internet i més variada pels diferents tipus que podem triar.
També hem de dir que és un avantatge per nosaltres ja que coneixem més la tecnologia actual, i que a diferència de gent d’anys endarrere que està molt depenjada nosaltres ho tenim millor i crec que és un fet que s’ha d’aprofitar al màxim.

No hay comentarios:

Publicar un comentario